Energie Investerings Aftrek 2012

Bent u een ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie?

Dan kunt u wellicht gebruik maken van de Energie Investerings Aftrek (EIA), wanneer u energie-efficiënte armaturen van Fagerhult, met T5 technologie of LED, gaat aanschaffen. De EIA is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie die voldoen aan de eisen van de Energielijst. Uw investering biedt dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting.

De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren.

Met EIA kunt u 41,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Op de nieuwe energielijst staan alle investeringen die in aanmerking komen voor de EIA. Elk jaar actualiseert de overheid de Energielijst, vanwege innovaties in de markt en ontwikkelingen op het gebied van normen en keurmerken. Ook wijzigingen op het gebied van verlichting kunt u erin terugvinden. De energielijst 2012 is te raadplegen op internet via www.agentschapnl.nl/eia. Op deze website vindt u ook de officiële publicatie, voorbeeldprojecten, nieuwsberichten en het jaarverslag. Daarnaast kunt u hier ook de EIA digitaal aanvragen.